De 10 bästa lagliga kosttillskotten för att bygga muskler

Kosttillskott för muskeluppbyggnad

Det finns en miljon kosttillskott att välja bland men det är ytterst få som ger muskeluppbyggnad och förbättrar resultaten av styrketräning. I denna artikel tar vi upp de lagliga kosttillskotten för muskelökning med starkast vetenskapligt stöd. Först ut har vi följande fem som egentligen är allt du behöver för att bygga muskler:

Sedan har vi ytterligare fem stycken för dem som vill finlira:

Fortsätt läsa

Underskattade kosttillskott som bygger muskler

I vår huvudartikel om kosttillskott – De 10 bästa lagliga kosttillskotten för att bygga muskler – så kringgår vi några viktiga näringsämnen för muskeltillväxt. Detta är avsiktligt då dessa muskelbyggande ämnen ingår i tillräckliga mängder i vissa livsmedel. Visst hjälper kosttillskott att bygga muskler men man skall inte heller glömma värdet av bra mat. Det förhåller sig emellertid så att de livsmedel som är mest näringsrika ofta lyser med sin frånvaro i kroppsbyggares matsedlar och intas istället i kosttillskottsform. Det är lite av en smaksak. Gillar man inte smaken eller energi-innehållet på ett livsmedel så är ju ett koncentrerat kosttillskott att föredra.

1. Kalcium
2. Arakidonsyra
3. Vitamin A
Fortsätt läsa

Behöver man kosttillskott för att bygga muskler?

Översikt

Svaret är att det beror på vilka tillskott vi talar om samt vem det är som ska använda dem. Det finns två huvudsakliga typer av kosttillskott:

1. Kroppsegna ämnen (Näringsämnen, peptider och hormoner)
2. Stimulantia (Koffein, efedrin, dmaa etc)

Det är huruvida tillskottet har en ergogen effekt, alltså en prestationshöjande effekt, eller ej som avgör dess värde för individen. Eventuell prestationshöjande effekt måste också vägas mot eventuella bieffekter. Läs föjande två artiklar för att se vilka specifika kosttillskott vi rekommenderar för att bygga muskler:
De 10 bästa lagliga kosttillskotten för att bygga muskler
Underskattade kosttillskott som bygger muskler
Fortsätt läsa