Att bygga som en idiot

Den här artikeln om kroppsbyggning är avsedd som ren underhållning och skall ej tas på allvar.

Man kan bedriva kroppsbyggning på allehanda sätt. Man kan sköta det snyggt och effektivt eller så kan man sköta det som en idiot. Nedan står allt du behöver veta för att kunna identifiera en byggaridiot. Antagligen är du en själv.

1. Du tänker på din träning och din kost all vaken tid. Till och med när du drömmer.

Ta kontakt med mentalsjukhuset direkt för bot mot din maniska åkomma. Medicinering eller möjligen tvångsmedicinering väntar.

2. Du planerar och kalkylerar energiinnehållet och makronutrientfördelningen i dina måltider med en kaloris noggrannhet.

Lobotomi kan krävas. Tvångsterilisering är definitivt på sin plats.

3. Du går omkring med vattenflaska på gymmet och sörplar ur den stup i kvarten.

Hej 90-talet. Det som såg dumt ut redan när det begav sig för första gången ser helt magiskt korkat ut idag. Om du inte redan är inkontinent så hoppas jag att du blir det snart.

4. Du har tribaltatuering på armen.

Verkligen originellt och personligt. Du är en krigare till själ och hjärta. Det enda problemet är att du krigar mot din egen integritet.

5. Du bär Gasp på gymmet och gärna också till vardags.

Du lever drömmen. Har karvat ut en egen livstil. Du tränar och du är inte rädd att visa det med märket på dina kläder.

6. Du spenderar största delen av träningspasset i kabelmaskinerna, tränandes bröst och biceps.

Så tränar ju proffsen. Det har du sett i bodybuildingtidningarna. Det är det som ger. Skön känsla varje pass. Lagom jobbigt. Grym kontakt och pump.

7. Du drygar ut ditt grundläggande kaloriintag – baserat på kycklingfiléer, tonfiskfiléer, havregryn och brunt ris – med rapsolja, gärna drickandes det flytande fettet bara som det är ur ett glas. Eller om du är riktigt hardcore: direkt ur flaskan!

Du behöver oljan. Hur ska du annars bli stor? Äta god mat är ju faktiskt inte ett alternativ. Ju äckligare maten är, desto bättre bygger den. Det vet alla som har lite bakom pannbenet.

Om du inte känner igen dig i någon av dessa punkter så finns det en chans att du är en vettig kroppsbyggare. Men den chansen är inte stor. Antagligen är du en idiot i alla fall.