Boostad havregrynsgröt

Ingredienser

Havregrynsgröt gjord på 3 dl vanliga havregryn
6 råa ägg
1 Banan
0.5 dl mandlar
1.5 matskedar honung
Kardemumma och kanel efter behag

Till servering (valbart)

0.5 liter fullfet mjölk i separat glas.

Tillvägagångssätt

1. När du kokat klart gröten och tagit av kastrullen från plattan så rör du ned ett antal råa ägg, ett ägg i taget, tills vitan stelnat. Räkna med 2 ägg per dl havegryn som använts i gröten.
2. Skiva därefter en banan som du rör ned i gröten.
3. Strö därefter över mandlarna.
4. Tillsätt en klick honung (räkna med en halv matsked per dl havregryn).
5. Krydda avslutningsvis med lite kanel och kardemumma.

Avnjutes antingen som den är eller med fullfet mjölk till, gärna i separat glas.

Hårddata

Energi: 1700+ kcal
Pris: Lär inte gå lös på mer än 10-15 kronor totalt
Tid: Tar inte mer än 1 minut att röra ihop när gröten väl är kokad.